Contacteer ons - tel. 051 65 51 06

Korte geschiedenis

Op 10 mei 1937 heeft Adimar Scherrens, grootvader van huidige zaakvoerder Kurt Scherrens, de overname gedaan van Graanmolen Vermeulen gelegen langs de Beernemsteenweg 102 in Wingene dat toen Den Steenweg op Beernem heette. Zijn bedrijf ging toen met paard en kar graan halen bij de landbouwers om deze te vermalen en terug te voeren. Samen met deze graanhandel deed hij ook handel in steenkolen en meststoffen.

Achttien jaar later in 1953 besliste Adimar Scherrens om handel te beginnen in samengestelde voeders. Deze voeders werden afgehaald aan de haven van Roeselare.


In het jaar 1958 kwam Adimar zijn zoon Eric Scherrens, vader van Kurt Scherrens, op 17-jarige leeftijd werken in het bedrijf. Vanaf dan heet het bedrijf A. Scherrens & Zoon. Enkele jaren later in 1965 beslisten Adimar en Eric om de afhalingen naar Roeselare stop te zetten en zelf een menger te plaatsen. Vanaf toen werden de veevoeders in Wingene gemengd en geproduceerd. De handel vond toen vooral plaats in de streek van Wingene, Beernem en buurgemeenten.

Het jaar 1971 was het jaar waarin Eric Scherrens en zijn vrouw Jacqueline Willems het bedrijf definitief overnamen van Adimar Scherrens. Dit was de geboorte van E.Scherrens - Willems.

In 1998 studeerde hun zoon Kurt Scherrens af. Al snel kroop hij op de vrachtwagen en had hij de smaak te pakken om de zaak verder uit te bouwen.

Kurt is erin geslaagd om het bedrijf sterk te doen groeien en wat later in 2003 werd het bedrijf omgevormd tot Veevoeding Scherrens NV zoals het nu nog steeds is anno 2016: Een gezond, jong, dynamisch en groeiend bedrijf die zich elke dag inzet voor optimale resultaten en tevreden klanten!